Dania świąteczne

Zamówienia można składać do 15 grudnia

Odbiór zamówionych dań 23 grudnia w godzinach 15:00 – 19:00

– Barszcz czysty (300ml) – 8 zł

– Zupa borowikowa z grzankami (450ml) – 16 zł

– Uszka (opakowanie 20 sztuk) – 24 zł

– Karp panierowany w dzwonkach (porcja ok. 200g) – 9 zł / 100g

– Karp po żydowsku – karp duszony (200g) z bakaliami i cebulą – 26 zł / porcję

– Sandacz w sosie śmietanowo-cytrynowym (porcja ok. 250-300g) – 14 zł / 100g

– Łosoś w śmietanie i koprze duszony (porcja ok. 250-300g) – 14 zł / 100g

– Mintaj panierowany (porcja ok. 200g) – 9 zł / 100g

– Pstrąg zawojski wędzony – 25 zł / sztukę

– Pstrąg zawojski wędzony faszerowany serem typu feta, szpinakiem i orzechami włoskimi – 28 zł / sztukę

– Krokiet z mięsem – 8 zł / sztukę

– Krokiet z kapustą – 8 zł / sztukę

– Pierogi z kapustą (opakowanie 20 szt) – 50 zł

– Kapusta z grzybami (opakowanie 600g) – 33 zł

– Kapusta z grochem (opakowanie 600g) – 27 zł

– Sandacz (500g) w galarecie – 80 zł

– Ryba po grecku (mintaj rosyjski) opakowanie 800g – 59 zł

– Sałatka śledziowa (opakowanie 500g) – 40 zł

– Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulką (opakowanie 500g) – 40 zł

– Pasztet z dziczyzny (foremka 1 Litr – ok. 1 kg) – 50 zł

– Galert śląski (foremka 1 Litr) – 50 zł

– Rolada wołowa w sosie własnym – 29 zł / sztukę

– Rolada wołowa surowa (350g) – 66 zł / kg

– Udko z gęsi – 36 zł / sztukę

– Kaczka luzowana faszerowana mięsem i grzybami – 205 zł / sztukę

– Gęś faszerowana kapustą kiszoną, grzybami i boczkiem – 305 zł / sztukę

– Kluski śląskie surowe (opakowanie 30 szt) – 25 zł

– Modro kapusta (opakowanie 600g) – 25 zł

Swojskie wędliny

Zamówienia można składać do 5 grudnia

Odbiór zamówionych wędlin 22-23 grudnia

– Schab wędzony – 50 zł / kg
– Szynka na skórze – 50 zł / kg
– Baleron – 50 zł / kg
– Boczek – 40 zł / kg