ul. Gliwicka 2d, 44-177 Paniówki

od NIEDZIELI do CZWARTKU
11:00 - 21:00 (KUCHNIA DO 20:00)
PIĄTEK i SOBOTA
11:00 - 22:00 (KUCHNIA DO 21:00)

32 337 50 02

Wybierz swoją herbatę t-Series.

Tę linię nazywamy koneserską ze względu na dobór unikatowych, niskonakładowych herbat klasy grand cru. Każda z nich jest tzw. singlem, czyli posiada niepowtarzalne, regionalne cechy terroir. Z tymi herbatami warto postępować tak jak z najlepszym winem – opatrzeć kartą menu, przeprowadzić sommelierskie parowanie z dostępnymi w menu potrawami, przeszkolić kelnerów ze sztuki rekomendacji, a barmanów z przygotowania perfect cup of tea, t-moktajli oraz t-koktajli.

SUPREME CEYLON SINGLE ORIGIN

Prawdziwa klasyka herbaty czarnej: napar wyrazisty i esencjonalny, kolor głębokiego bursztynu oraz moc pobudzająca do działania w stylu breakfast tea.

THE ORIGINAL EARL GREY

Wymyślili ją dawno temu Chińczycy, przepis rozpowszechnili Anglicy, a ten konkretnie napar powstał na bazie herbaty cejlońskiej. Wyczuwalna jest tu egzotyczna fuzja smaków: z jednej strony mocny napar, z drugiej kwiatowo- cytrusowy aromat.

ROSE WITH FRENCH VANILLA

Ostry, pikantny smak wysokogórskiej herbaty High Grown w kontraście ze słodkim, kwiatowym aromatem. Herbata, wanilia z różą, a może remis? Niełatwy werdykt…

BLUEBERRY & POMEGRANATE

Liść Pekoe oraz specyfika klimatu zachodnich upraw Sri Lanki nadają naparowi zarazem lekkość i tradycyjną głębię. Tę nietypową atrybucję urozmaicają dodatkowo nuty owocowe.

PEACH

To właśnie w górskim regionie Dimbula 150 lat temu zadebiutowała na Cejlonie herbata. Ten napar ma wiele z tradycyjnej elegancji XIX-wiecznej High Tea, której schemat przełamują brzoskwiniowe nuty.

MANGO & STRAWBERRY

Wysokogórska herbata cejlońska, urozmaicona ciepłym refleksem mango i kwaskowatym niuansem truskawki.

CEYLON WHOLE LEAF GREEN TEA

Ta herbata uprawiana w pobliżu historycznej stolicy Sri Lanki jest miękka
i łagodna, a zarazem głęboka w smaku. Podobnie jak jej starsza siostra z tego regionu – czarna Prince of Kandy – znakomicie nadaje się na Five o’clock
w towarzystwie różnego rodzaju przekąsek.

Herbata zielona

GREEN TEA WITH JASMINE FLOWERS

Choć mariaż liści herbaty i kwiatów jaśminu trwa od mniej więcej tysiąca lat, nic się tu nie zmieniło – herbata wciąż aromatyzowana jest świeżymi płatkami podczas tzw. siewów jaśminowych, nadających delikatnemu naparowi zaskakująco zdecydowanego charakteru.

Herbata zielona z kwiatami jaśminu.

PURE PEPPERMINT LEAVES

Mięta jest wprawdzie bardzo popularna, zbyt często jednak kojarzona tylko z walorami funkcjonalnymi. A przecież jest także doskonałym digestifem, dobraną parą dla wielu słonych i słodkich przekąsek czy, bezkofeinową propozycją dla najmłodszych.

ELDERFLOWER WITH CINNAMON & APPLE

Ten napar z jednej strony odwołuje się do kulinarnej klasyki, z drugiej zaś
strony – kreatywnie ją modeluje. Szarlotka z cynamonem jest popularnym połączeniem cukierniczym, której równie dobrze sprawdza się w napojach – tym bardziej, że jest doprawiona lekko cierpkim aromatem kwiatu czarnego bzu.

NATURAL INFUSION OF BLUEBERRY AND CLOVE

Można by rzec: doskonały napar owocowy. Takie określenie nie oddaje jednak pełni jego charakteru, o którym decyduje pewien drobiazg – cejloński goździk dodający kompozycji orientalnego, korzennego zabarwienia.